SZ 2007 Varnsdorf

19.5.2007 se celý skautský okres v počtu 110 skautů a skautek sešel na tradičním závodu A.B Svojsíka na Bažantnici ve Varnsdorfu.
Letošní netradiční závod se nesl v duchu Přemysla Oráče a skauti museli prokázat svoji připravenost plnit úkoly jako jednotlivci i jako tým v družině. Co je všechno čekalo?
Vše na co má být správný skaut připraven, tedy na řešení všech životních situací od běžných až po různé nástrahy, konkrétně:
Znalost dopravních předpisů v podobě jízdy na připravené dráze včetně nutnosti nasazení přilby; poznávání přírody; vyplňování formulářů jako je složenka, podací lístek i žádost o občanský průkaz; řešení krizových situací aneb co udělám, když…; štepování ponožek, ale i řezání dřeva, třídění odpadů, tábornické dovednosti, vyhledávání různých informací ať už v jízdním řádu, kontaktu na organizaci či hledání v pravidlech českého pravopisu. Nechyběly znalosti státních symbolů, skautingu a jeho historie a ani praktické poskytnutí první pomoci při krvácení a zástavě oběhu na maskovaných figurantech. Zároveň však museli prokázat značnou znalost orientace při hledání jednotlivých dosti vzdálených stanovišť dle mapy, ale také tělesnou zdatnost na trati i při překonávání překážek.

Celkem závod absolvovalo 12 hlídek a nejlépe z varnsdorfských skautů se umístily družiny ze skautek Sasanky na 2. místě a ze skautů družina Orlů na 3. místě. Celý závod organizovalo středisko Lužan Varnsdorf a moc děkuje Mysliveckému sdružení Hraničář za poskytnutí chaty Bažantnice.

Jste i vy připraveni na život ?

Jiřina Bejrová-Kate


Výsledky:

kategorie skauti

  1. hlídka
  2. hlídka

kategorie skautky

  1. hlídka
  2. hlídka

Fotogalerie (hledáme fotografie)

Článek o závodech na webu města Varnsdorf


Pořadatel: středisko Lužan Varnsdorf